Gyengébb idegzetű kutyabarátok ne is olvassák tovább!

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves zagyvarékasi férfi ellen állatkínzás bűntette miatt. A vádlott 2020 tavaszán úgy döntött, hogy szüksége van egy házőrzőre, ezért édesapjától magához vette annak keverék kutyáját. A fiatal férfi az állatot egy fahulladékból összetákolt dobozban tartotta. A vádlott 2020. május elejét megelőző hetekben az ebre nyakörvként egy rongyot kötött, amelyet egy nagyon rövid lánchoz rögzített. A nyakörvként használt anyag néhány hét leforgása alatt belenőtt a kutya nyakán lévő bőrbe, azt felsebezte és gennyes gyulladást idézett elő, kifekélyesedett. A súlyos fokú bőrgyulladás az állatnak különös szenvedést okozott.

A hatósági állatorvos egy bejelentés alapján ellenőrizte a tartás körülményeit és azonnal értesítette a rendőrséget. Az állat nagy valószínűséggel néhány napon belül elpusztult volna, ha nem veszik el gazdájától.

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a vádlottal szemben. Az eljárás a Szolnoki Járásbíróságon folytatódik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest