A CsodaCsoport Alapítvány, a makói önkormányzat és az Angyalsóhaj Alapítvány segítségének köszönhetően pár hónap múlva elkezdődhet az izomgyengeségben szenvedő makói kislány speciális terápiája Solymáron.

Balogh Lotti 2018 júliusában született, teljesen egészségesen, ám a mozgása a forgásnál megállt, a rendszeres fejlesztés sem hozott előrelépést, ekkor derült ki, hogy izomgyengeségben szenved, amely még az evést is megnehezítette.

A szülők számos terápiába belekezdtek, mint édesanyja, Baloghné Döme Ágnes elmondta, ezek egy ideig működtek, de aztán nem hoztak jelentősebb változást. Rámutatott arra is, hogy egyszerre nem tudnak 3-4 terápiát végezni, hiszen akkor nem tudják, melyik az, ami eredményes lesz.

Balogh Csaba elárulta, Lotti mindig mosolyogva kel fel, a napjaik viszont be vannak táblázva, és van, amikor már szájon keresztül is elfogadja az ételt, de sok idő van hátra, mire teljesen megtanulja.

Baloghné Döme Ágnes kiemelte: az izomgyengeség okát a mai napig nem tudják, és nem is fogják megtudni, hiszen visszautasították a teljes genetikai vizsgálati kérelmüket. A professzor, akihez járnak, véleménye szerint nagy szüksége lenne erre a vizsgálatra Lottinak, így valószínűleg viszont sosem fog kiderülni, hogy mi okozza a hypotoniát. Mint hozzátette, bár finanszírozni tudnák a teljes vizsgálatot önerőből, de azt tanácsolták az orvosok, hogy 50%, hogy kiderül-e vagy sem, így ezt az összeget inkább Lotti fejlődésére szeretnék fordítani.

– Nem a diagnózis a lényeg, hanem a fejlesztés, és így is, úgy is meg kell találni Lottikának a megfelelő terápiát – hangsúlyozta Lotti édesanyja.

A CsodaCsoport Alapítvánnyal a szülők egy ismerősükön keresztül kerültek kapcsolatba, akik következőnek Lottinak szeretnék összegyűjteni a solymári Borsóházban történő terápiához szükséges másfél millió forintot. Ehhez csatlakozott az Angyalsóhaj Alapítvány is, akiknek kuratóriumi döntése alapján a kislány januártól kezdődő kezeléssorozatának első három hónapját támogatják anyagilag, illetve az önkormányzat Solymárra történő utaztatásban is segíti a családot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest