Az ügyészség többszörösen minősített rablás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki 85 éves áldozata tanyájában orvosi maszkban megjelenve italt és szállást kért, majd egy késsel kirabolta az idős férfit.

A vádirat szerint a mélykúti férfi – az ügy vádlottja – június 8-án délben arcán orvosi szájmaszkot viselve megjelent a 85 éves sértett tanyájának udvarán, ahol italt és szállást kért. Az idős férfi a tanya lakrészébe beengedte a vádlottat, aki hirtelen az ágyra lökte őt és az asztalról felvett egy 10 cm pengehosszúságú kést. A támadó a kést az ágyon fekvő tanyatulajdonosra fogta és a ruházatát, ágyát és szekrényeit átkutatta. Az idős férfi a támadás miatti félelmében a nadrágjából elővett 500 forint aprópénzt és átadta a rablónak.

A vádlott ezután a konyhában magához vett egy hosszabb pengéjű kést is és folytatta a kutatást. A sértett ekkor félelmében további 7 ezer 500 forint készpénzt adott át a rablónak, aki a tanyából távozott.

Nem sokkal ezután a rabló – kihasználva, hogy a sértett segítséget kérve elhagyta a tanyáját – visszament és a tanyából élelmiszert is magával vitt. A kiskunhalasi rendőrök még aznap elfogták és megtalálták nála a lopott élelmet, így a sértett kára részben megtérült.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a büntetett előéletű vádlottat felfegyverkezve, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, valamint lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest