A börtönben ülő férfi rendkívül ócska trükkel töltette fel pénzéhes áldozatával a saját telefon egyenlegét.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfi ellen csalás bűntette miatt. A vádlott 2017. december elején szabadságvesztés büntetését töltötte egy büntetés-végrehajtási intézetben. A délelőtti órákban, a zárkában a birtokában lévő mobiltelefonba betette a zárkatársa SIM-kártyáját, és a telefonnal felhívott egy Miskolcon lakó férfit.

Egy távközlési cég képviselőjének adta ki magát, és azt közölte a férfival, hogy nyereménysorsoláson 75 ezer forintot nyert, hogy ehhez a pénzhez hozzájusson, menjen el a lakóhelyéhez legközelebb eső bankautomatához és a bankkártyájával a vádlott által bediktált számsorokat üsse be.

A sértett jóhiszeműen eleget tett a felhívásnak, a vádlottal folyamatos telefonos kapcsolattartás mellett elment egy automatához, és beütött összesen öt, a vádlott által diktált számsort, ezek viszont tényleges banki tranzakciók voltak, amelyből négy volt sikeres, egy pedig sikertelen. A sértett ezután jött rá arra, hogy nyereménye helyett a vádlott SIM-kártyájára töltött fel összesen négyszer 15 ezer forintot, így 60 ezer forint kára keletkezett.

Az ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest