Garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy férfit, aki szeptember 26-án egy férfi kézilabda meccsen cserejátékosként rátámadt és többször megütötte az ellenfél csapat egyik játékosát, majd az öltöző előtt is folytatta a bántalmazást.

A vád szerint idén  szeptember 26-án este Kiskőrösön egy férfi kézilabda meccs volt, amelyen a hazai és a siklósi csapatok mérkőztek meg egymással. A nyilvános bajnoki mérkőzésen – a játékidő letelte előtt 10 másodperccel – az egyik kiskőrösi és siklósi játékos között konfliktus alakult ki.

Ezt látta az ügy vádlottja, a siklósi játékos apja, aki szintén játékosként a cserepadon ült. A vádlott berohant a pályára és rátámadt a konfliktusban részes kiskőrösi játékosra. Meglökte a kiskőrösi férfi felsőtestét, mire a megtámadott játékos védekezésül átkarolta a vádlott nyakát, így mindketten a földre kerültek. Ezután a vádlott a kiskőrösi játékos hátára térdelve ököllel ütötte tovább. A további bántalmazást az odaérkező csapattársak akadályozták meg, a konfliktus hevében kisebb lökdösődés is kialakult.

Ezután mintegy 10 perccel a vádlott a versenybíró utasítására elhagyta a játékteret. Az öltözők előtt a folyosón állt a korábban megtámadott kiskőrösi játékos. A vádlott odament hozzá és ismét bántalmazni kezdte: egyszer nagy erővel pofon ütötte. A bántalmazás miatt a játékos a fején nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de könnyű testi sértés miatt nem kérte a vádlott megbüntetését.

A nyomozás elvégzése után a kiskőrösi rendőrök kezdeményezték a vádlott bíróság elé állítását. A Kiskőrösi Járási Ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt 2020. október 16-án állította bíróság elé. A Kiskőrösi Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 300 000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest