A napokban elkészült és a be is illesztették a helyére a földeáki községháza új kapuját. Az épület felújítása a vége felé tart.

– Az új bejárati ajtó környékének hőszigetelését követően a kivitelező hozzákezd a homlokzati stukkók felhelyezéséhez. Majd ezt követően viszik fel a falakra a nemes vakolatot – mondta érdeklődésünkre Hajnal Gábor. Földeák polgármestere hozzátette, hogy a belső munkálatokkal a gipszkarton falazás zajlik, így az udvari mozgáskorlátozott feljáró már csak a korlátra vár. A korábban az épület homlokzatán lévő Községháza felirat nem fog visszakerülni, ellenben a bejárat közelében lesz egy díszesebb, a községháza nyitvatartási idejét is tartalmazó tábla.

Az épület felújítására a földeáki önkormányzat – ahogy arról már többször beszámoltunk – a Magyar Falu Programban is pályázott, végül azonban a Belügyminisztérium pályázatán nyertek harmincmillió forintot. A munkálatok az eredeti tervek szerint szeptember végére fejeződtek volna be, ám menet közben kiderült, hogy az épület Szent László tér felüli, egyébként eredeti, kapuja megérett a cserére, erről a helyi képviselő testület a legutóbbi ülésén döntött is. Az új, 8 centi vastag faajtó 972 ezer forintba kerül. Ennek a költsége nem fért bele az épület felújítására elnyert összegbe. Az új ajtó magassága megegyezik a régivel, csak a nyíló része alacsonyabb. Az udvari rámpa mellett megújul a mozgáskorlátozott mosdót is.

Az épületen dolgozó szakemberek már elvégezték az épület hőszigetelését, kicserélték az ablakokat, de megmaradnak az eredeti tokok, azaz csak az ablakszárnyak lettek újak. A régi kazán helyett olyat állítanak üzembe, mely majd a napelemek segítségével elektromosan biztosítja a fűtést. Újjáépítették az udvari mozgáskorlátozott feljárót, hogy az megfeleljen az érvényben lévő előírásoknak. A legnagyobb és vélhetően a legidőigényesebb munkát a belső csővezeték-hálózat áthelyezése, illetve a mosdó- és az alap infrastruktúra átalakítása jelenti. Itt már a gipszkartonozásnál tartanak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest