Vádat emeltek egy 58 éves férfi ellen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt. A férfi mostohafia halántékára sújtott egy bozótvágó kés lapjával, majd az alkarjára csapott az élével.

A vádlott korábban elvált feleségétől, azonban egy borsodi kistelepülésen közös tulajdonú házuk van, amelyet 2019. május közepén ittas állapotban felkeresett. Feltételezte, hogy ott találkozni fog a mostohafiával, akivel haragos viszonyban volt, ezért úgy indult el az ingatlanhoz, hogy magával vitt egy 66 cm hosszú bozótvágó kést. A házhoz érve bekopogott, az ingatlanban lakó lánya nyitott neki ajtót, bement a lakásba, ahol a konyhában találkozott mostohafiával, aki az ágyon ült. A vádlott ekkor megkérdezte tőle, hogy mit kereset ott, majd ezután rögtön a bozótvágó kés lapjával a mostohafia halántékára ütött, ez vérző sérülést okozott.

A vádlott kiskorú lánya rászólt a vádlottra, hogy fejezze be a cselekményét, de ez nem tartotta vissza, közelebb lépett mostohafiához, rákiáltott, hogy takarodjon el a házból. A sértett kérte, hogy nyugodjon meg, el fog menni. A kabátjáért nyúlt, ekkor viszont a vádlott a bozótvágó kés élével a jobb alkarjára csapott.

A sértett kimenekült az udvarra, de kiabált, hogy azonnal hívjanak mentőt, mert elvérzik. A vádlott követte, és azzal fenyegette meg, hogy legközelebb elvágja a nyakát.

A sértett vágott sérülése miatt műtéti beavatkozás volt szükséges, a 8 napon túl gyógyuló sérülés a jobb alkar izomzatának sorvadásával és a kéz ujjfeszítésének elmaradásával járó maradandó fogyatékosságot eredményezett.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest