Makó

Hétrészes sorozatot forgat a Galambban Sipos gazda

Különleges filmforgatás vette kezdetét a héten a makói iskolában.

Mint Horváth Zoltán portálunknak elmondta, a vírushelyzetre való tekintettel idén az egynapos ingyenes Galambtúrákat le kellett mondaniuk, hiszen az általános iskolások nem tudnak ellátogatni intézményükbe, így azt találták ki, hogy online formába öntik a Galambtúrát. Ennek keretein belül az általános iskolások virtuálisan járhatják be az iskolát, illetve a végzősöknek osztályfőnöki órán élő bejelentkezést tartanak, s így tudhatnak meg többet az intézményről.

– Éppen ezt terveztük, mikor Sipos gazda felkérése megérkezett hozzánk, hiszen ő egy olyan sorozatot szeretne most forgatni, ami a Földtől az asztalig mezőgazdasági projektet foglalja magába, és felkeltette érdeklődését iskolánk Helyi Diák Terméke, amely egy szentesi étteremben kerül feldolgozásra. Úgy döntött, hogy egy hét részből álló sorozatot fog forgatni, melyben bemutatja a Galamb József iskolában azt a folyamatot, ahol a diákok megismerkednek a termelés, az előállítás, az értékesítés és feldolgozás folyamataival – árulta el az igazgató, aki továbbá hozzátette, a hétrészes sorozat a laborral kezdődik, ennek forgatását végezték a héten.

Az ismeretterjesztő sorozat a talajvizsgálattal fog kezdődni, majd a tankertbe is betekintést nyerhetnek a nézők, de a gépészműhelyt is bemutatják majd, akárcsak a digitális gazdálkodást is. A történet végül a piacon záródik, de a szentesi étterem sem marad ki a sorozatból – tudtuk meg Horváth Zoltántól.