Áramlopási ügybe keveredett a Demokratikus Koalíció egyik politikusa a fővárosban. A rendőrség annyit közölt, hogy a VII. kerületi önkormányzat épületében jártak lopás gyanúja miatt.

A Demokratikus Koalíció elismerte, hogy egy kerületi képviselőjük az érintett, aki egyből lemondott a mandátumáról, és kilépett Gyurcsány Ferenc pártjából. Bitcoinkereskedést folytathatott hivatali gépéken, ami havonta akár több százezer forinttal növelhette az önkormányzat villanyszámláját – hangzott el az M1 Híradójában.

Áramlopás miatt tartottak házkutatást a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai pénteken a VII. kerületi polgármesteri hivatalban, ahol a nyomozók számítógépeket foglaltak le. Az Országos Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy egy feljelentés alapján indult a nyomozás ismeretlen tettes ellen a VII. kerületi polgármesteri hivatalban.

Bajkai István, a kerület volt fideszes alpolgármestere a Telexnek azt mondta, hogy az egyik DK-s képviselő, Borka-Szász Tamás irodájában bitcoinbányát üzemeltettek, ezért foglalták le a rendőrök az ott talált számítógépeket.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest