Egy a helyi önkormányzat által beadott és elnyert pályázatnak köszönhetően új székkel gyarapodott a királyhegyesi közösségi színtér, s ugyanezen pályázat teszi lehetővé, hogy alaposan felfrissítsék a Csurgó Néptáncegyüttes fellépőruháit.

Alaposan felfrissült a királyhegyesi művelődési ház, azaz a közösségi színtér nagyterme, aki mostanában jár arra, az meghökkenhetett vagy elcsodálkozhatott rajta. Kicserélték ugyanis a több évtizedes régi székeket, menő újakra.

– Ez a még tavaly a helyi önkormányzat által beadott, úgynevezett közművelődési érdekeltségnövelő pályázatunk eredménye – mondta érdeklődésünkre Horváth Lajos polgármester. Királyhegyes első embere hozzátette: az elnyert összegből egyelőre száztíz széket vásárolta, ezek kerültek a közösségi színtér nagytermébe.

– Egy másik eredményt is hozott ugyanez a pályázatunk, egymillió forintot fordíthatunk az eddig is szép eredményeket és a falunak is országos hírnevet szerző Csurgó néptáncegyüttes táncruháira – osztotta meg a további részleteket.

A királyhegyesi önkormányzat egyébként a pályázaton összesen több, mint kétmillió forintot, egészen pontosan kétmillió-kétezer forintot nyert el.

Érdeklődésünkre a község polgármestere azt is elmondta, hogy a művelődési ház, azaz a közösségi színtér tervezett felújítása egyelőre még nem kezdődött el.

– Ez egyelőre még függőben van a tervezett felújítás, ugyanis az ezzel kapcsolatos pályázat a község 2016-os költségvetése adatai alapján készült el, s az azóta alaposan megemelkedett építőanyag- és munkaerőköltség miatt hiányzik még hozzá húszmillió forint. Ezt a községi önkormányzat önerőből nem tudja előteremteni. Vagy pályázunk erre a hiányzó összegre, vagy a tervek műszaki tartalmát csökkentjük le. Most egyelőre az előbbi lehetőségen gondolkozunk – osztotta meg a részleteket Horváth Lajos, Királyhegyes polgármestere.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest