Térség Top

Tiltó táblát festettek a pitvarosi piac bejárata elé

A szomszédos húsbolthoz érkező, önfeledt autósok korábban épp a piac bejáratban (ugyan, hol máshol?) álltak meg, teljesen eltorlaszolva azt.

Az egyik olvasónk küldte el a fenti fotót, melyen jól látszik, hogy a „Megállni tilos!” Kresz-táblát festették fel a pitvarosi piac bejárata előtt az aszfaltra. Olvasónk szerint felháborító, hogy így kell felhívni a szabálytalankodók figyelmét arra, hogy ne zárják el a piacra érkezők vagy onnan távozók útját.

A képről később derült ki, hogy azt Radó Tibor, Pitvaros polgármestere készítette.

– A piaccal szemben működik a húsbolt, s a járművezetők egy része nem tisztelte a piac bejáratát, akadt aki keresztbe állt oda, ezért se ki, se be nem tudott senki se menni  – mondta kérdésünkre a pitvarosi polgármester. A helyzet és a panaszok miatt a „Megállni tilos! – Kresz-táblát az önkormányzat egyik munkatársa festette fel.

***

A községházával átellenben azaz a templom mögött működő piac tavaly újult meg tavaly áprilistól összesen tizennégymillió forintból, s azt Lázár János, a térség országgyűlési képviselője és Radó Tibor polgármester avatták fel 2019. szeptember 26-án.

A pitvarosi piactér egyébként nagyobb, mint ami a település mérete miatt gondolhatna az ember. Azonban ide a környékbeli kistelepülésekről is járnak eladók és vevők, s főleg a csütörtöki napok erősek, ekkor ugyanis a közelben máshol nincs nyitva nagyobb piactér.

Az önkormányzat a felújítás idejére sem zárta be éppen ezért a piacot. A folyamatos nyitva tartás másik oka pedig az volt, hogy nem akarták, hogy a vásárlók és az eladók más településre szokjanak át.

A piacot sötét időben egyébként napelemes világítás teszi beláthatóvá, a kiszolgáló épületben pedig még akadálymentes mosdó is készült.

És nem csak a piac újult meg kormányzati támogatásból, de a pitvarosi önkormányzat a községháza, piac körüli parkolóhelyek számát is bővítette az idők folyamán.