Makó

Közösségi Múzeum díjban részesült a makói múzeum

Szikszai Zsuzsanna és Zsámboki Erika volt a Rádió7 mai vendége, akik az intézmények októberi programjairól is beszéltek a műsorban.

Meghatározó társadalmi szerepvállalásáért Közösségi Múzeum díjban részesült a makói múzeum, ezt az elismerést 2019-ben alapította a Szentendrei Néprajzi Múzeumhoz tartozó Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, mondta el Szikszai Zsuzsanna a Rádió7 műsorában.

Ezzel a díjjal azokat a múzeumokat ismerik el, akik a közösségeket, civil szervezeteket a lehető legjobban bevonják a munkájukba, derült ki, hiszen mint a makói múzeum igazgatója elmondta, ma már ez is fontos feladata a múzeumoknak, nem csak a gyűjtemények kezelése, gondozása.

– Nagyon boldogok vagyunk, hiszen mindannyiunknak szüksége van megerősítésre, hogy jól végezzük a munkánkat, jó irányba haladunk, ha a szakma adja ezt a megerősítést, azt duplán jót esik a munkatársaknak és nekem is. – fogalmazott az elismerésről Szikszai Zsuzsanna.

Az október hónap meglehetősen mozgalmas a múzeumban. Többek között látható a Lesznai Anna életéről és munkásságáról szóló kiállítás, október 16-án a Magyar Festészet Napján közös festéssel várják az érdeklődőket, október 20-án pedig Radnóti nyomában irodalmi estet tartanak, míg október 23-án a már negyedik éve működő programmal, az interaktív 56-os vetélkedővel készülnek a fiataloknak.

A Hagymaház programjairól Zsámboki Erika számolt be a műsorban, mint a divízióvezető kiemelte, az intézmény a Déryné-program Vándorszínház alprogramjában három estre is várja az érdeklődőket. Október 19.-én a Déryné ifjasszony színjátékkal, október 23-án a Szívárnyék egyedi hangvételű verses zenés esttel, amelynek középpontjában Pilinszky János művei lesznek, október 27-én pedig a Márai Sándor regényéből készült Eszter hagyatéka előadással.