Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a fiatal nő ellen, aki 3 éven át, közel másfél millió forint összegű családi támogatást vett igénybe jogosulatlanul.

A vádirat szerint a vádlottnak 2017. januárjában gyermeke született, ezért a nő a Csongrád Megyei Kormányhivatalhoz családi pótlék, illetve gyermekgondozást segítő ellátás folyósítása érdekében kérelmet nyújtott be. Lakcímeként a nyomtatványon egy ruzsai ingatlant tüntetett fel. A kérelem alapján a hatóság havi 25 ezer 650 forint gyermekgondozást segítő ellátást, illetve havi 13 ezer 700 forint családi pótlékot állapított meg, és az ellátásokat 2017. április 1-től kezdve 2020. januárjáig folyósította.

A vádlott a valóságban nem lakott a kérelmében megjelölt ruzsai lakcímen. A nő életvitelszerűen Romániában élt, így a vonatkozó jogszabályi rendelkezések értelmében nem volt jogosult sem gyermekgondozást segítő ellátásra, sem családi pótlékra.

A nő a jogosulatlanul igénybe vett támogatással összesen 1 millió 329 ezer 350 forint vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek, amely nem térült meg.

A járási ügyészség a vádlottal szemben nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest