Térség Top

Három pályázatot is nyert Apátfalva

Remek pályázatokat írt és adott be, így méltán nyert mindjárt kettőt közvetlen a Belügyminisztériumtól, míg egyet a Magyar Falu Programtól az apátfalvi önkormányzat. A kép illusztráció.

A Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása keretében, az Apátfalvi Közös Önkormányzati Hivatal székhelyének infrastrukturális fejlesztésére nyert Apátfalva Község Önkormányzata 26 millió 612 ezer 445 forintot. A pályázat lehetőséget nyújt eszközbeszerzésre, a tetők cseréjére, illetve a hivatali lépcső rekonstrukciójára. – Nagyon örülünk a pályázatnak, hiszen amit a községháza energetikai beruházásból nem tudtunk megvalósítani, arra most lehetőségünk lesz – értékelte a nyertes pályázatot Szekeres Ferenc, a község polgármestere.

Közterület karbantartását szolgáló eszközök

A Magyar Falu Program keretében meghirdetett, közterület karbantartását szolgáló eszközbeszerzésre, Erőgépek, munkagépek beszerzésére nyertek 8 millió 556 ezer 120 forintot. A nyert eszközökre: traktorra, pótkocsira, talajmaróra, és tárcsára az árajánlatkérőket kiküldték. A beérkezett árajánlatok közül majd a képviselő-testület fogja kiválasztani a nyertes ajánlatot, és azután rendelik meg az eszközöket.

Tűzifa

Ahogy arról beszámoltunk, Apátfalva is pályázott a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásra, és nyert 315 erdei köbméter keménylombos tűzifát, 6 millió 750 forint értékben. A Délalföldi Erdészeti Zrt.-vel már felvették a kapcsolatot. A község önkormányzata a megvásárolt keménylombos tűzifából, szociális célú tűzifát biztosít ebben az esztendőben is a helybéli rászorulóknak.

Az elmúlt évben egyébként 316 apátfalvi rászorulónak osztottak szociális célú tűzifa még a karácsony előtt. A családosoknak 10 mázsa, az egyedülállóknak pedig 6 mázsa keménylombos, darabolt tűzifát biztostanak.