Remekül halad az építkezéssel a kivitelező, a Návay iskola udvarán. A szeptember 9-i alapkőletétel óta egy hónap telt el, s máris az aljzatbetonozásnál tartanak.

A térháló elhelyezése és a statikai vizsgálat után megkezdték a földeáki sportcsarnok aljzatbetonozását. A kivitelező, a közbeszerzési eljárást megnyerő, vásárhelyi System Service Kft. szakemberei már az alapkőletétel előtt kijelölték, s jobbára ki is ásták az iskolai testnevelésnek és a közösségi rendezvényeknek is majdan teret adó földeáki sportcsarnok alapjait, s az alapkőletételt követő napokban már sorban is álltak a Gagarin utcán a mixeres kocsik, hogy betonnal öntsék ki a leendő épület alapjait.

A kormány 2017-ben döntött arról, hogy Földeákon, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program második ütemterve keretében megépülhet a sportcsarnok, mely megvalósítása csúszásának okairól korábban már például itt is beszámoltunk.

Az akadályok azonban elhárultak, s a kivitelezőnek négyszáz napja van, hogy elkészüljön a beruházással, melyre a kormány – Lázár János hathatós közbenjárásával – végül 907 millió forintot biztosított.

A közég ötvenéves álmát jelentő sportcsarnok fotókat, a sportcsarnok építéséről szóló kormányhatározatot, Lázár János erről szóló levelét, és a vonatkozó testületi döntéseket tartalmazó alapkövét szeptember 9-én Lázár János országgyűlési képviselő, Hajnal Gábor polgármester, Juhász Roland, az állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár és Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár tette le.

A földeáki sportberuházás – melyre tényleg fél évszázada várnak a helybéliek – mellett az országban jelenleg 51 tanuszoda, 88 új tornaterem épült de vannak iskolai beruházások, ezen kívül, így 44 tornaterem, 15 új iskola és 1 óvoda is készül.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest