Épül az új mozgáskorlátozott feljáró a földeáki községháza felújítása részeként. De ne elöl keresse, ahogy a régi, így az új is az udvar felől teszi lehetővé a kerekesszékesek könnyű bejutását az épületbe. Fotó: Facebook/Földeák Község Hivatalos Oldala.

Nem állt le teljesen a földeáki községháza felújítása, igaz az immár hőszigetelt falakat utcai részét addig nem festik ki, míg az új nagykapu el nem készül és azt a régi helyére be nem szerelik. Készül azonban a régi helyett az új udvari rámpa, mely majdan a mozgáskorlátozottak az épületbe való jutását könnyíti meg. A régi rámpa nem mindenben felelt meg az érvényes előírásoknak, az új azonban már megfog.

Az épület felújítására a földeáki önkormányzat egyénként – ahogy arról már többször beszámoltunk – a Magyar Falu Programban is pályázott, végül azonban a Belügyminisztérium pályázatán nyertek harmincmillió forintot. A munkálatok az eredeti tervek szerint szeptember végére fejeződtek volna be, ám menet közben kiderült, hogy az épület Szent László tér felüli, egyébként eredeti, kapuja megérett a cserére, erről a helyi képviselő testület a legutóbbi ülésén döntött is. Az új, 8 centi vastag faajtó 972 ezer forintba kerül. Ennek a költsége nem fért bele az épület felújítására elnyert összegbe. Az új ajtó magassága ugyanolyan lesz mint a mostanié, csak a nyíló része lesz alacsonyabb. Az udvari rámpa mellett megújul a mozgáskorlátozott mosdót is.

Az épületen dolgozó szakemberek már elvégezték az épület hőszigetelését, kicserélték az ablakokat, de megmaradnak az eredeti tokok, azaz csak az ablakszárnyak lettek újak. A régi kazán helyett olyat állítanak üzembe, mely majd a napelemek segítségével elektromosan biztosítja a fűtést. Újjáépítik az udvari mozgáskorlátozott feljárót, hogy az megfeleljen az érvényben lévő előírásoknak. A legnagyobb és vélhetően a legidőigényesebb munkát a belső csővezeték-hálózat áthelyezése, illetve a mosdó- és az alap infrastruktúra átalakítása jelenti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest