Térség Top

Várják a gyerekeket az apátfalvi ovifocira

Olyan népszerű az apátfalvi ovifoci, hogy Magyarcsanádról is visznek erre gyerekeket a szüleik, s tavaly ketté is kellett választani a csoportot. Most ismét lehet jelentkezni rá. Részletek lejjebb!

– Elsősorban a 2014-ben vagy a 2015-ben született gyerekeket várjuk az ovifocira, de bárki jöhet, aki érez magában egy kis kedvet a foci iránt, legyen ő kisfiú vagy akár kislány – mondta a makohirado.hu-nak Bány Tamás edző, aki Keresztúri Dáviddal közösen várja az érdeklődők jelentkezését.

Az ovisfocit az apátfalvi sportcsarnokban rendezik, aki jelentkezni kíván rá, az keddenként és péntekenként (mindkét nap) délután 4 és délután fél 6 között pillanthat bele az edzésekbe ugyanitt, de telefonon is érdeklődhet a két edzőnél, Bány Tamásnál a 06-30-643-2424-es és/vagy Keresztúri Dávidnál a 06-20-516-6529-es mobilszámon.

– Az Apátfalvi Sport Club toborzása célja – az utánpótlás biztosítása mellett – a tömegsport népszerűsítése a gyerekek számára.

– Tartunk tornákat, míg a járványhelyzet megengedi, zajlik a Bozsik-foci program. S ha lehet megpróbálunk minitornákat rendezni a környékbeli klubokkal. Az óvodások heti két alkalommal sportolnak. Az ovisoknak kedden és pénteken délután 4 órától háromnegyed 5-ig tartjuk a programot, fél 5-től pedig a nagyobbaknak, azaz a 2010-es, 2011-es születésű, azaz az U-11-es korosztály tagjainak – mondta Bány Tamás.

Hozzátette, hogy az ovifoci játékos gyakorlatokat, kapura vezetést és üres kapuba való góllövést jelent, de beletartozik a 2:1. valamint a 3:1 elleni játék is. De vannak ügyességi játékok, azaz a gyerekek kipróbálhatják, hogyan kell bevezetni a labdát a kapuba, azaz az életkori sajátosságokat figyelembe vevő feladatokat oldanak meg a gyerekek.

Az ovisfocira jellemzően a nagycsoportosok és az első osztályosok járnak, s a kicsikkel Keresztúri Dávid edző foglalkozik.

Bány Tamás azt is elárulta, hogy az ovisfoci meglehetősen népszerű a közel háromezres lélekszámú Apátfalván, de még a szomszédos ezerkilencszázas lélekszámú Magyarcsanádról is jönnek gyerekek. Akkora volt az érdeklődés a sportág iránt, hogy tavaly 22-23 gyerek járt az edzésekre. S mert ilyen nagy volt a létszám, ezért két csoportra is kellett őket szétválasztani.