Makó

Szaunamaratonnal készül szombatra a Hagymatikum

Ezen a hétvégén zajlik 31 fürdő részvételével a Szaunázók hétvégéje, amely alkalmából a Hagymatikum is különleges szaunaszeánszokkal készül.

Mint Lajtosné Papp Noémitől megtudtuk, a Magyar Fürdőszövetséggel közösen rendezik meg a Szaunázók hétvégéjét, amely alkalmából szaunamaratonnal készülnek szombaton, de pénteken és vasárnap is tart a programsorozat a normál szaunaszeánszokkal.

A szaunamaratonon 12 és 22 óra között minden órában felöntésekkel készülnek a szaunamesterek – tudtuk meg a fürdő divízióvezetőjétől, aki rámutatott továbbá arra is, hogy a program célja, hogy megismertessék a vendégekkel ennek a kultúráját, illetve a program részeként a 31 fürdő egyszerre fogja ugyanazt a szaunaszeánszt is megtartani, szombaton 16 órától.

Felöntésekkel készül a tavalyi évben, a szaunamesterek országos bajnokságán kategóriagyőzelmet arató Haluska Nóra is, aki a mesefilmek világát fogja megjeleníteni Köteles Bettina kolléganőjével, aki Jane-t fogja alakítani a Tarzanból, Haluska Nóra pedig a 2020-as Mulant jeleníti majd meg. Mint elárulta, a szeánsz illeszkedni fog a filmhez, annak helyszíneihez, illetve ilyenkor jelmezbe is bújhatnak, ezzel pedig a szaunavilágot is felpezsdíthetik, amelynek egyébként számos pozitív hatása is van az emberekre.

– Beköszöntött az ősz, ezzel a hideg is, úgyhogy eljött a szaunázók ideje. Nagyon jó méregtelenítő hatása van, bent a magas hőfok hatására elkezdünk verejtékezni és ezzel sokkal hatékonyabb a méregtelenítés, illetve feszesíti és szépíti is a bőrt, és immunrendszer-erősítő is egyben – mutatott rá Haluska Nóra.

 

 

Borítókép: archív fotó