Minderről közösségi oldalán számolt be Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Czirbus Gábor alpolgármester úrral és Mágori András József, frakcióvezető úrral, Csongrád- Csanád megyei képviselővel a mai napon a kerékpárút hálózat fejlesztéséről egyeztettünk, mivel a legutóbbi megbeszélésünk óta szükséges figyelembe vennünk térségi szintű fejleményeket a tervezés folyamán. A Mezőhegyes-Pitvaros, Pitvaros-Csanádpalota közötti kerékpárút szakaszok kivitelezése hamarosan kezdetét veheti. Tekintettel e közeljövőben megvalósuló beruházásra, a Makó-Kövegy vonalon szeretnénk elsőként bővíteni a meglévő kerékpárút hálózatát, hiszen Kövegy-Csanádpalota között már rendelkezésünkre áll, ezáltal a jövőben Mezőhegyes városa végig megközelíthető válik a Makóról érkezők számára.
A Szeged városának irányából Kiszombor-Klárafalva közötti szakasz nem rendelkezik kerékpárúttal, mely megvalósítása szintén nagyon fontos Makó városának is. Amennyiben a szóban forgó útszakaszok kerékpározási lehetőséget fognak nyújtani, lehetőségünk nyílik a további bővítésre, összekötésre mind a Marospart, mind a Gerizdes városrész irányában.
Makó Város Önkormányzata jelenleg a fentebb leírtak teljeskörű megvalósításán dolgozik, ha mindez létrejön, egy kirándulás, családi nyaralás alkalmával több úti cél is könnyen elérhetővé válik akár kerékpárral is, főként Mezőhegyes, Szeged és Hódmezővásárhely irányában. A kerékpárút hálózat bővítését mind a makói lakosság, mind a turisták kedveltebb célpontjává válásának érdekében fő feladatunknak tekintjük. Hajrá Makó!

– olvasható a polgármester bejegyzésében.

https://www.facebook.com/farkasevaerzsebet/posts/1422467287956044

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest