Térség

Vetélkedővel zárult a Magyar Népmese Napja Maroslelén

A kőleves című magyar rajzfilmmel, majd vetélkedővel várták ma, a Magyar Népmese napján a maroslelei könyvtárban a helyi általános iskola harmadikos diákjait. Ez alkalommal osztották ki a korábban meghirdetett rajzpályázat eredményeit is.

A Magyar Népmese Napján a Maroslelei Általános Iskola 3. osztálya látogatott el a helyi könyvtárba. Ahol a KönyvtárMozi program keretein belül nem csak a szegény, furfangos katonáról szóló, „A kőleves” című magyar rajzfilmmel, de emellett játékos vetélkedővel is várták az iskolásokat. A feladatokban a gyerekeknek a magyar népmeséket tartalmazó könyvek segítségével kellett kiegészíteniük a feladatlapokon szereplő hiányos mesecímeket, különböző szólásokat kellett megmagyarázniuk, ki kellett találniuk, hogy melyik egy meseszereplő adhatta fel az olvasott hirdetést, illetve állatmese címeket kellett mondaniuk. A program végén a könyvtárosok által készített édességet tartalmazó batyuval búcsúztak el mindegyik gyerektől.

navigate_before
navigate_next

A meserajzversenyen az óvodások korosztályában első helyezést ért el Kolep Boglár, második lett Rapcsák Emily, míg a harmadik helyet Török Levente érdemelte ki (mindhárman nagycsoportosok). Különdíjat kapott Veszelovszki Réka (középső csoport).

Az alsó tagozatos diákok közül első helyezést ért el Gyüre Zalán, második Somodi Anna, harmadik Katkó Zalán lett. Mivel ebben a kategóriában csak ők hárman pályáztak, így itt különdíjat nem adtak ki.

A felső tagozatosok sorrendje: 1. Oláh Emese, 2. Gazdag Karolina, 3. Katkó Sára. Különdíjban részesült Szöllősi Barnabás, Török Piroska. A díjakat Drimba Tibor, a község polgármestere adta át.

navigate_before
navigate_next

– Összesen 44 rajz érkezett be, de volt, aki két rajzot küldött be – tudtuk meg Rózsa Anikó közösségi civil szervezőtől. A kiállított rajzok október 2-ig azaz péntek könyvtárzárásig tekinthetők meg a maroslelei közsési könyvtárban.