Térség

Csanádalberti kilép a szociális társulásból

Csanádalberti végképp eldöntötte, jövő január elsejével kilép a szociális társulásból – közölte a jelenlévőkkel Csjernyik Zoltán Csanádalberti polgármestere a négy szomszédos kistelepülés, azaz Ambrózfalva, Csanádalberti, Nagyér és Pitvaros szeptemberi soros, közös testületi ülésén. Az is kiderült, hogy elkészült a csanádalberti Kossuth és a Jókai utcák nyolcszáz métert érintő aszfaltozása (képünkön).

Különösebb vita nélkül fogadta el a négy kistelepülés, azaz Ambrózfalva, Csanádalberti, Nagyér és Pitvaros képviselő-testületei jelen lévő tagjai, a szeptemberi közös ülésre tűzött napirendi pontokat.

A képviselők meghallgatták a négy polgármester beszámolóit a legutóbbi ülést követő időszak legfontosabb eseményeiről, illetve a Pitvaros Térségi Óvoda és Minibölcsőde a 2019/2020-es nevelési évről, illetve az idén szeptemberi nevelési év kezdéséről szóló beszámolót.

A testületek tagjai döntöttek arról, hogy csatlakoznak a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz, illetve elfogadták annak a szabályzatát is.

Az egyéb napirendi pontokban Csjernyik Zoltán polgármester tájékoztatta a Csanádalberti képviselő-testület tagjait arról, hogy befejeződtek mintegy nyolcszáz méter hosszan, összesen kétezer-nyolcszáz négyzetméteren a Kossuth Lajos és a Jókai Mór utcák aszfaltozási munkálatai, melyek összesen 17,5 (azaz tizenhét és fél) millió forintba kerültek.

Csanádalberti polgármestere arról is tájékoztatta az ambrózfalvi, nagyéri és pitvarosi képviselő-testületek, az ülésen jelenlévő tagjait, hogy 2021. január elsejével Csanádalberti kilép a jelenlegi közös szociális társulásból.

– Korábban ígéretet tettünk rá, hogy október 15-éig mindenképpen megerősítjük vagy esetleg megváltoztatjuk korábban jelzett kilépési szándékukat. Most arról tájékoztattam a három testület képviselőit, hogy a csanádalberti képviselő-testület álláspontja nem változott, azaz jövő január elsejével kilépünk a szociális társulásból – fogalmazott Csjernyik Zoltán, Csanádalberti polgármestere.