A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a határzár tiltott átlépésével gyanúsítják a Röszke közigazgatási területén hajnali órákban elfogott három férfit.

Mint arról korábban beszámoltunk mintegy negyven migráns gyűlt össze a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található vasúti síneknél szeptember 30-án. A rendőrök éjfél után nem sokkal a hőkamerák segítségével észlelték, hogy a migránsok a határ több egymáshoz közeli szakaszán, kisebb csoportokban, létrák segítségével próbálnak meg az ideiglenes biztonsági határzárra felmászni, és illegálisan Magyarország területére jutni. Erőszakosan léptek fel a határt védő járőrökkel szemben, kövekkel dobálták meg őket, eközben a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett.

A rendőrök a határ közelében három külföldit elfogtak, több csoport erőszakos átlépési kísérletét pedig megakadályozták. Az elfogott férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, de magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A három illegális migránst a Szegedi Rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Őrizetbe vételük mellett határzár tiltott átlépése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelniük.

Az ügyben csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt is eljárás indult ismeretlen tettesek ellen – írta a rendőrség.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest