Közel hetven telek rendbetételét tűzte ki célul az önkormányzat Honvédban, Mucsi Tamás szerint a DK nélkül nem fog menni Márki-Zaynak, Szekeres Krisztián lett Kiszombor alpolgármestere – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Mintegy 68 rendezetlen, illegális hulladékkal borított vagy romos épülettel rendelkező telek felszámolását kezdte meg Makó Város Önkormányzata Honvéd városrészben.

A DK önkormányzati képviselője a közösségi oldalán reagált a vásárhelyi polgármester eszmefuttatására, miszerint kockázatos közös jelöltként Gyurcsány Ferencet, vagy feleségét indítani a választáson.

Szekeres Krisztián lett Kiszombor alpolgármestere: az önkormányzati képviselőt egyhangúlag választotta meg a testület, két bizottsági helyre is új ember került.

Földeákon elbúcsúztatták dr. Csehpál Etelka doktornőt: a  háziorvos azután vonul nyugdíjba, hogy negyvennyolc esztendeig gyógyította a betegeket. A koronavírus helyzet miatt zárt körű rendezvényen köszöntötték utódját dr. Nagy Enikőt, illetve az augusztus elseje óta a községben szolgáló Laczkó István plébánost.

Nagylakon a háziorvosok sem tudnak koronavírusos betegről, megállapodást köt a MÁV-val a nagylaki önkormányzat, a helyi vasútállomás(ok) és környékük rendbetétele érdekében – hatalmazta fel Kolozsvári Rozália polgármestert a helyi képviselő-testület szeptemberi soros, a községházán tartott ülésén. A szociális tűzifa rendeletet is módosították, s kiderült, jelenleg egy várandós anyuka sincs a községben.

Nem változik a személyük, ugyanazok bérelhetik továbbra is az apátfalvi önkormányzat tulajdonában lévő földeket, akik azt eddig műveltek – döntött róla szeptemberi rendes ülésén a helyi képviselő-testület.

Kedvezően változott a járvány dinamikája, lassul a betegszám emelkedése – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest