Amikor a költségvetés lehetőséget ad rá, mit az elmúlt években, az önként vállalt juttatásokat természetesen biztosítani fogja az önkormányzat, mondta el a polgármester a mai testületi ülés után.

A járványügyi helyzet miatt a sportcsarnokban tartották a testületi ülést, hasonlóan mint márciusban, csak a képviselők és az előterjesztésekhez szakmai tájékoztatást adó munkatársak jelenlétében. A napirendek között módosították a költségvetést is, ezzel kapcsolatban a polgármester a testületi ülés után hangsúlyozta: továbbra is az a célkitűzés, hogy a város működése teljeskörűen biztosított legyen, ma van a szeptemberi adófeltöltési időszak utolsó napja, ezt követően tudják a következő hónapokat megtervezni.

A Mucsi Tamás által benyújtott módosító indítványokkal kapcsolatban Farkas Éva Erzsébet kiemelte, azok elsősorban az önként vállalt juttatásokra vonatkoztak, azonban a városvezetés ezeket járványügyi helyzet bizonytalansága miatt továbbra is felfüggesztve tartja, ezért utasította el őket a testület.

A polgármester ezzel együtt azt is hangsúlyozta, az elmúlt 5 évben az az országos családvédelmi, gazdaságvédelmi támogatásokhoz igazodva helyi szinten is adtak támogatást a költségvetés lehetőségeinek függvényében, ez a célkitűzés pedig nem változott.

– Ha lehetőségünk lesz arra, hogy ezeket a támogatásokat – amelyek éves szinten mintegy 300-350 millió forint keretet öleltek fel – biztosítsuk, akkor ez meg is fog történni. Most azonban az a legfontosabb, hogy a városi szociális, egészségügyi, nevelési, üzemeltetési alapfeladatellátást teljeskörűen biztosítsuk. – fogalmazott Farkas Éva Erzsébet.

 

https://www.facebook.com/farkasevaerzsebet/posts/1420685468134226

 

Szó volt a napirendek között a Hagymatikum melletti szálloda beruházásról is, ezzel kapcsolatban a polgármester elmondta, annak megvalósításához az önkormányzat a Magyar Turisztikai Ügynökséggel tervezési feladatokra kötött szerződést, 150 millió kapott az engedélyes tervdokumentáció elkészítésére.

A tervezési időszak alatt többek között befektetői, üzemeltetői javaslatokat, és a környéken élők javaslatait is figyelembe kellett venni, az önkormányzat három helyszínt jelölt meg a beruházásra vonatkozóan ezek közül a legoptimálisabbat választották ki az egyeztetéseken.

– Fontos, hogy a fürdő területén lévő beépíthetőségi százalékarányok megfelelőek legyenek, hiszen enélkül az engedélyes kiviteli terveket nem hagyják jóvá. – mutatott rá Farkas Éva Erzsébet, ezért kezdte meg a mai testületi ülésen hozott döntésekkel az önkormányzat a Helyi Építési Szabályzat módosítását.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest