Letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási Ügyészség annak a középkorú férfinak, aki szeptember 26-án Csengele külterületén elütött egy motorost, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott. Fotó: Donka Ferenc.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított szürkületkor, érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett a tulajdonában álló tehergépkocsival a csengelei vágóhíd felé. A férfi eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, és ott nekiütközött a vele szemben szabályosan, kivilágított kismotorján közlekedő sértettnek, aki a vízelvezető árok felett átrepülve, egy szántóföldre esett. A tehergépkocsi az ütközés helyétől 70 méterre, az árokban állt meg. A gyanúsított a baleset helyszínére visszasétált, de onnan anélkül elgyalogolt, hogy a sérült férfinek segítséget nyújtott volna.

A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Tettét követően a gyanúsított csak másnap jelent meg a rendőrségen.

A halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban a járási ügyészség a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye és ténye, valamint a bizonyítási eljárás meghiúsításának és bűnismétlésnek a veszélye okán indítványozta. A gyanúsítottat ugyanis korábban ittas járművezetés vétsége miatt már két alkalommal is elítélték, és a járművezetéstől is eltiltották. Továbbá vele szemben az eset elkövetésekor is büntetőeljárás volt folyamatban segítségnyújtás elmulasztása valamint ittas járművezetés miatt.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónap időtartamra elrendelte. Végzése nem vált véglegessé, az ellen a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbezést jelentettek be.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest