Az érméket nem fogadta el, majd a bankjegyekből 5-10 forintosban adott vissza. Emiatt a vevő ököllel vett elégtételt a pénztárgépen.

A férfi idén július 28-án este ittas állapotban vásárolt az egyik debreceni nagyáruházban. A férfi a kosarába tett szeszes italt az egyik önkiszolgáló pénztárnál akarta kifizetni. A gép nem fogadta el a bedobott aprópénzt, így a vádlott bankjeggyel fizetett. A pénztárgép a visszajárót öt-tízforintos érmékben adta ki, amin a férfi feldühödött, majd ököllel az önkiszolgáló pénztár kijelzőjébe ütött, ami betört.

A vádlott erőszakos és kihívóan közösségellenes cselekménye alkalmas volt arra, hogy az üzletben tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Tettével több mint százezer forint kárt okozott az üzletnek, ami nem térült meg. A sértett képviselője a Debreceni Rendőrkapitányságon folytatott büntetőeljárásban kérte kárának megtérítését, polgári jogi igényt terjesztett elő.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben kisebb kárt okozó rongálás vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést, amelyben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá a sértett polgári jogi igényének adjon helyt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest