Mintegy két hét kell, míg legyártják az új főbejáratot jelentő kaput, illetve az épületet majdan díszítő stukkókat. Míg ez nincs a helyén, nem is festik ki a homlokzatot.

Bár már a hőszigeteléssel valósággal becsomagolták az épületet, azért a felújítás végére egy kicsit várni kell még. A földeáki községháza ugyanis a jelenlegi helyett új kaput kap majd a jelenlegi.

A helyi képviselő-testület szeptemberi rendes ülésén döntött arról, hogy újra cserélteti a községháza mára rossz állapotba került, ajtaját. Erre a legjobb árajánlatot az a cég adta, mely a községháza jelenleg is zajló 30 milliós felújítása során egyébként is cseréli a nyílászárókat. Az új, 8 centi vastag faajtó – mely 972 ezer forintba kerül majd – magassága ugyanolyan lesz mint a jelenlegié, de a nyíló része alacsonyabb lesz mint a mostaninál.

Ezt az összeget az önkormányzat saját erőből állja, ugyanis az ajtócsere költsége már nem fér bele az épület jelenlegi modernizációjába.

Az épület felújítására a földeáki önkormányzat egyénként a Magyar Falu Programban is pályázott, végül azonban a Belügyminisztérium pályázatán nyertek harmincmillió forintot. A munkálatok várhatóan szeptember végéig tartanak. A mozgáskorlátozott mosdót és a kerekesszékkel közlekedők az épületbe való bejutását könnyítő rámpát is újjáépítik, mert ezek már nem felelnek meg a hatályos előírásoknak.

Az épületen dolgozó szakemberek már elvégezték az épület hőszigetelését, kicserélték az ablakokat, de megmaradnak az eredeti tokok, azaz csak az ablakszárnyak lettek újak. A régi kazán helyett olyat állítanak üzembe, mely majd a napelemek segítségével elektromosan biztosítja a fűtést. Újjáépítik az udvari mozgáskorlátozott feljárót, hogy az megfeleljen az érvényben lévő előírásoknak. A legnagyobb és vélhetően a legidőigényesebb munkát a belső csővezeték-hálózat áthelyezése, illetve a mosdó- és az alap infrastruktúra átalakítása jelenti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest