Térség Top

Óvodafejlesztésre fordítja Maroslele az elnyert 28 milliót

A maroslelei óvoda épülete alá szigetelése a fő célja annak a leendő beruházásnak, melyet a községi önkormányzat által a Belügyminisztériumtól elnyert közel harmincmillió forint tesz majd lehetővé.

A maroslelei önkormányzat egészen pontosan 28 millió 443 ezer 642 forintot nyert a Belügyminisztérium „Az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására” nevű pályázatán, derült ki a minap, amikor a minisztérium a honlapján tette közzé a nyertes pályázókat. A nyertes 449 települési önkormányzat összesen 8 milliárd 997 millió 835 ezer 805 forint támogatást kap.

– Az elnyert pénzt, öt százalék önerővel a helyi óvoda fejlesztésére fordítjuk, mely az épület alászigetelését, a mosdófelújítást teszi majd lehetővé. Ha ezen átesünk, akkor évtizedeken át egy modern óvodába várhatjuk a gyermekeket – mondta érdeklődésünkre Drimba Tibor. Maroslele polgármestere hozzátette: remélik, hogy mellette megépül majd a bölcsőde is.

A Maroslelei Zengő óvodában – mely egy régi, szigetelés nélküli épületben működik – eddig is történtek fejlesztések, aminek köszönhetően új tornaterem és sószoba is a gyerekek rendelkezésére áll. – Az óvoda szigetelési munkálatait párhuzamosan szeretnénk elvégezni a bölcsőde építésével. Ennek a leendő helyszínét, azaz a hátsó udvarrészt már kitakarítottuk, elkezdődik majd a kerítésépítés, a tároló épületrész felújítása, s tavasszal elkezdődik az udvari játékok áttelepítése is,

A makói járás kistelepülései közül nem Maroslele az egyetlen kezdeményezett, hiszen Apátfalva 26 millió 612 ezer 445, Földeák 22 millió 742 ezer 700, míg Magyarcsanád 12 millió 750 ezer forintot kap. Hogy a többiek mire fordítják, arról hamarosan beszámolunk.

A pályázaton elnyert összegeket egyébként kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztésére, felújítására, óvodai, iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztésre, sportlétesítmény felújítására vagy új létrehozására, illetve a belterületi utak, járdák, hidak felújítására lehet elkölteni.