Ország-világ

Elsöprő Fidesz-győzelem Karcagon

A szavazatok közel 90 százalékával Szepesi Tibor, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a karcagi időközi polgármester-választást – írja az Origo

Szepesi Tibor, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a karcagi időközi polgármester-választást. A politikus a szavazatok közel 90 százalékát szerezte meg munkáspárti ellenfelével szemben – olvasható a Választás.hu oldalán. 

Az előzetes eredmények alapján a Fidesz elsöprő győzelmet aratott vasárnap Karcagon az időközi önkormányzati választáson – írta közleményében a nagyobbik kormánypárt. Szepesi Tibor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a szavazatok 90,86 százalékával aratott brutális győzelmet kihívójával, Nagy Józseffel szemben, aki a szavazatok 9,14 százalékát szerezte meg.

Az 5. számú egyéni választókerületben dr. Pintér Zoltán, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje 75,93 százalékkal kerekedett felül a baloldali ellenzéki pártok által támogatott Bodnár Csabán, aki csupán 17,06 százalékot kapott. A Mi Hazánk Mozgalom jelöltje, Tóth Csaba 4,54 százalékot, a Munkáspárt jelöltje, Horváth Sándor pedig 2,48 százalékot ért el a választókerületben.

A Fidesz szerint bebizonyosodott, hogy a Nagykunság fővárosában az ellenzéki pártok felszámolták saját magukat. Karcag a további fejlődés, az eddigi munka folytatása mellett döntött. 

A Fejér megyei Gánton is a kormánypárt jelöltje, Krausz János a szavazatok 46,11 százalékával szerezte meg a polgármesteri széket.