Makó

Rangos versenyek sora vár a Forgatós Táncegyüttesre

A következő időszakban Békéscsabán és Kecskeméten is színpadra állnak a makói táncegyüttes tagjai, de olyan versenyre is készülnek, amelyet online rendeznek meg.

Doktor László portálunknak elmondta: bár a második hullám itt van, a Forgatós Táncegyüttes háza táján nem állt meg az élet, ugyanolyan lendülettel próbálnak és dolgoznak, és igyekeznek a meghívásoknak eleget tenni, illetve a versenykihívásoknak megfelelni.

Vasárnap, szeptember 27-én Békéscsabára látogatnak a VIII. Viharsarki Vigadalomra, amelyen a Forgatóssal együtt hat együttes vesz majd részt. A Jókai színházban tartott rendezvényen minden együttes két-két produkcióval készül, majd a helyi Tabán néptáncegyüttes bemutatja a Tiszta szívvel táncszínházi produkciót. A Forgatós művészeti vezetője kiemelte: előadásukat egy énekes hölgy közreműködése is színesíti fogja majd, ráadásul a fesztivál nyitott, így akár Makóról is bárki ellátogathat a Viharsarki Vigadalomra, amely vasárnap 18 órakor kezdődik Békéscsabán.

Doktor László rámutatott: tavasszal az országos és nemzetközi versenyeket a főszervezők a vírus miatt lemondták, most viszont úgy látszik, itt az idő, hogy bepótolják, hiszen október 10-én rendezik meg az “A te lábad fűzfavessző” nemzetközi gyermek és ifjúsági legényes versenyt, amelyen a Forgatós tízéves táncosa, Szilágyi Kenese fogja képviselni Makót. Mint megtudtuk, a verseny érdekessége, hogy végül nem a helyszínen lesz megtartva, hanem a beérkezett videókat fogja pontozni a szigorú zsűri, Kenese versenyszámát pedig a Hagymaházban fogják rögzíteni, egy zenekar közreműködésével.

Október 27-én pedig Kecskemétre látogatnak, ahol öt pár fogja képviselni a Forgatós Táncegyüttest és Makót az Országos Szólótánc Fesztiválon. Doktor László kiemelte: a területi selejtező Kecskeméten lesz, innen lehet tovább jutni az országos versenyre, amelyet Szarvason tartanak majd meg, aki pedig ezt megnyeri, az országosan a korosztálya legjobbja lesz.