Ország-világ

A hitelminősítők a válság ellenére is bíznak a magyar gazdaságban

A Moody’s tegnap éjjel stabilról pozitívra változtatta Magyarország hitelminősítői kilátását, és megerősítette eddigi adósbesorolását.

Közösségi oldalán Varga Mihály a Moody’s bejelentésére reagált. A nemzetközi hitelminősítő változatlan besorolás mellett stabilról pozitívra javította Magyarország adósbesorolásának kilátásait.

Magyarország hitelminősítői elismerése egyedülálló az Európai Unióban (EU), hiszen az elmúlt fél évben egyetlen más tagállam adósbesorolásának kilátásait sem javították – mondta szombat reggel közzétett videoüzenetében a pénzügyminiszter.

 

❗️ Jó hír Magyarországnak, egyben megerősítés a magyar gazdaságpolitikának. A Moody’s tegnap éjjel stabilról pozitívra…

Közzétette: Varga Mihály – 2020. szeptember 25., péntek

 

Az értékelést a pénzügyminiszter a magyar gazdaságpolitika megerősítésének nevezte. A Moody’s – mint fogalmazott – úgy véli, hogy Magyarország az elmúlt évek teljesítményének köszönhetően ellenállóbb a kontinens más államainál, gazdaságának növekedése pedig folytatódhat a járvány végeztével.

A kedvező megítélést más intézmények is fenntartják, az országot a Moody’s mellett mindegyik nagy hitelminősítő befektetésre ajánlja – emelte ki Varga Mihály. Hozzátette: az elismerésre szükség is van, hiszen minden ide érkező beruházás fontos lépés a válság elleni küzdelemben.