Térség Top

Négy kislányt köszöntöttek ma Apátfalván

Az idén már 23 kisbaba született Apátfalván. Ma a négy csöppséget köszöntött otthonában Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely János Pálné alpolgármester, akik a kislányok szüleinek az önkormányzat ajándékát is elvitték.

Még 2018-ban döntött arról a képviselő testület, hogy minden újszülött 40 ezer forint értékű készpénzes bébikötvényt kapjon. Ma négy kislányt köszöntöttek a faluvezetők a község lakói és az önkormányzat nevében. Elsőként Sápos Eszter Máriát és szüleit Vass Ildikó Annát és Sápos Attila Istvánt (a címlapképen a család és a faluvezetők) látogatták meg. A kis Eszter Szegeden július 15.-én 2830 gramm testsúllyal és 40 centi hosszal ötödikként érkezett a családba. Az anyuka eszerint az édesapa a legnagyobb segítség. A kicsi Eszter nagyon jó baba, különösen Ildikó testvére szeret vele foglalkozni. A család több gyermeket már nem szeretne vállalni.

Ábel Csilla Nóra Hódmezővásárhelyen született június 30.-án, Jakabovics Anett Elvira és Ábel Gyula 3. gyermekeként. Anett elmondta, hogy a legtöbbet az apuka segít, de az újszülött testvérei is kiveszik belőle a részüket. Rendszeresen járnak a Babusgatóra, a baba-mama tornára és még a babamasszázsra is. A kapott támogatásból zenélő forgót fognak vásárolni a kis Csillának, hiszen nagyon aktív baba. Az idei esztendő a családjuknak a születésről szólt, a jövő év pedig majd a ballagásokról. A járványhelyzet miatt Csilla keresztelőjét majd csak 2021-ben szeretnék megtartani.

Ábel Csilla Nóra keresztelőjét jövőre tervezik

Harmadikként Toto Tamarát köszöntötték. Tamara  augusztus 25.-én jött a világra 2500 grammal és 45 centivel. Szülei Totoné Farkas Ramóna és Toto József Attila elmondta az újszülött nagyon jó étvágyú, az éjszakákat azonban még nem aludja át. Ramónának a legnagyobb segítség az anyukája és a párja. Tamara másodikként érkezett a családba a 3 éves Toto Raul Nikolász mellé. Újabb kisbabát nem szeretnének.

Tamara szüleivel Szekeres Ferenc polgármesterrel és Kiszely János Pálné alpolgármesterrel.

Göbölyös Linett Hódmezővásárhelyen augusztus 19.-én született, 2930 grammal és 47 centivel Restás Laura és Göbölyös Ferenc első gyermekeként. Az anyuka szerint a pici nagyon jó kisbaba – eszik, alszik. A családban mindenki segít a kisbaba kerül. Szeretnének járni a Babusgatóra és a Baba-Mama tornára is, ha a pici betölti a 2 hónapos kort. Pár év elteltével szeretnének Linettnek egy fiú testvért – tudtuk meg a polgármestert és az alpolgármestert a köszöntőre elkísérő Varga Alexandrától.

Linett, anyukája kezében. Majd fiú kis testvért is szeretnének neki a szülei.