Az utcafrontra és az udvari részre is jutott a hőszigetelésből, mely csak egy része a községháza 30 milliós felújításának. Új bejárati ajtaja is lesz.

Szépen elhaladtak a földeáki községháza modernizálásával a kivitelezők. Főleg a helybéliek látják nap mint nap, ahogy haladnak.

Az épületet már teljesen becsomagolták a hőszigeteléssel, s az ablakok külső részét is teljesen újra cserélték. A földeáki önkormányzat eredetileg a Magyar Falu Programba beadott pályázatával célozta meg a közös önkormányzati hivatal energetikai felújítását, ám végül a Belügyminisztérium pályázatán nyerte harmincmillió forintot erre a célra.

A munkálatok augusztus elején indultak meg, s a várhatóan szeptember végéig tartó felújítás ideje alatt egyetlen munkanapra sem kellett bezárni az épületet az ügyfelek előtt.

Az épületen dolgozó szakemberek már elvégzik az épület hőszigetelését, kicserélték az ablakokat, de megmaradnak az eredeti tokok, azaz csak az ablakszárnyak lettek újak. A mostani kazán helyett olyat állítanak üzembe, mely majd a napelemek segítségével az elektromosan biztosítja a fűtést. Újjáépítik az udvari mozgáskorlátozott feljárót, hogy az megfeleljen az érvényben lévő előírásoknak. De felújítják a mozgáskorlátozott vizesblokkot is, már csak azért is, mert az sem felel meg a hatályban lévő előírásoknak A legnagyobb és vélhetően a legidőigényesebb a belső csővezeték-hálózat áthelyezése, illetve a mosdó- és az alap infrastruktúra átalakítása lesz.

Az már menet közben derült ki, hogy az épület főbejáratának (még eredeti) ajtaját, annak rossz állapota miatt. Az új, 8 centi vastag faajtó magassága ugyanolyan magas lesz mint a jelenlegi, de a nyíló része alacsonyabb lesz mint a jelenlegi. Az új ajtó 972 ezer forintba kerül majd, erre a szükséges összeget legutóbbi ülésén szavazta meg a helyi képviselő-testület. Az ajtót egyénként az épületen jelenleg is dolgozó cég gyártja le – miután az adta rá a legkedvezőbb árajánlatot.

És várhatóan megújul a régi Községháza felirat is, mely „ö”-betűjéről egy ideje elveszett a kettőspont…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest