Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Sikeres volt a hét hétvégét átívelő SzabadON fesztivál, a Pécsi MFC csapatát fogadta a Makó FC, mától tovább szigorítja a maszkhasználatot a MÁV-Start és a Volánbusz.

A nyarat átívelő makói fesztiválról, annak célkitűzéséről és programjairól is beszélgettünk Barna Gáborral, a Makói Polgármesteri Hivatal Projekt és Városmarketing Iroda vezetőjével, aki a nyolcadik, járványhelyzet miatt elmaradt hétvége kapcsán kiemelte: az egészség sokkal fontosabb, mint a szórakozás.

3:1 arányú vendégsikert hozott a MOL Magyar Kupa fordulója szombaton, amikor a Makó FC az NB II-ben szereplő Pécsi MFC csapatát fogadta. A mérkőzés, melyre mintegy 700 néző látogatott ki, egy rendkívűl fordulatos, helyzetekkel teli, minőségében korántsem megyei szintű küzdelmet hozott. Összességében elmondható: ha a meccset nem is, de a nézők szívét sikerült megnyerni, amit a lefújás utáni vastaps is bizonyított.

A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében  hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot: azt már nem csak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező lesz hordani, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik.

Lezárult a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. teljes személyi állományának tesztelése: a Ménesbirtok tevékenységi körében a múlt héten jelent meg a koronavírus. Lázár János, a Ménesbirtok által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, Kovács Norbert vezérigazgató, valamint a társaság menedzsmentje a kapcsolattartási rend azonnali szigorításáról, óvintézkedések bevezetéséről, valamint a személyi állomány teljeskörű tesztelésről döntött.

A járvány második hullámában is fenn kell tartani az ország gazdasági működőképességét, ezért újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket vezet be a kormány – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.