Térség Top

132 millióból épülhet új bölcsőde Maroslelén

A község önkormányzata ugyanis a Belügyminisztériumba beadott pályázatával összesen 132 millió 49 ezer 195 forint támogatást nyert az új községi bölcsőde megépítésére.

A remek hírt Drimba Tibor, Maroslele polgármestere tette közzé tegnap este Facebook oldalán, megköszönve Lázár János országgyűlési képviselő és Gémes László a Csongrád-Csanád Megyei közgyűlés elnöke közbenjárását.

A támogatásról a maroslelei önkormányzatot az alábbi levélben értesítette a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága.

A TOP-1.4.1-19-CS1-2019-00004 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című felhívásra beadott maroslelei pályázatot a község azért adta be, mert jelenleg nem működik bölcsi a faluban, pedig igény lenne rá, igaz a régi bölcsőde épülete ma is áll a Dózsa utca sarkán. Azt szeretnék azonban, ha az új bölcsőde az óvoda és az iskola közelében épülne fel.

A község más pályázatokat is beadott, így harmincmilliót célzott meg a Szegfű, Rózsa és Táncsics utcák mintegy két kilométeres járdaszakaszai felújítására. Az előző községvezetés már javíttatta az itteni járdahibákat, ám bizonyos szakaszai lassan ismét tönkremennek.

A község közösségi tér fejlesztésére is beadtott egy pályázatot. A volt jegyzői lakás épületét kívülről egy korábbi pályázat segítségével már felújították, még az előző ciklusban, most szeretnék azt belülről is modernizálni. A szintén harmincmillió forintos pályázat segítségével valósi közösségi teret hoznának is létre, s a megcélzott pályázatban benne van egy közművelődés szakember egy éves hárommillió forintos bértámogatása is.

A maroslelei önkormányzat ötmilliós pályázatból újítaná fel a főtéri játszóteret, de fel szeretné újítani a Köztársaság térit is. A község közterület karbantartási eszközök beszerzésére is benyújtott egy tizenötmillió forintos pályázatot, ha nyernek fűnyíró traktor, úttolót, árokásót, a belvíz elvezetésez szükséges különböző eszközöket vásárolnak majd. Belügyminisztériumnál az óvodafelújításra is pályáznak harmincmillió forintra. Az oviépületet korábban már nagyon szépen rendbe tették, de régi épületként szigetelési problémái vannak, így ezt szeretnék megoldani, illetve korszerűsítenék az épület mosdóit és a fűtési rendszere egy részét is.