Térség

Rács mögött marad a tolvajt felakasztó férfi

A 39 éves férfi szeretett volna szabadlábra kerülni, de a Szegedi Ítélőtábla nem engedte ki.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványának helyt adva helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a Kecskeméti Törvényszék által korábban fenntartott letartóztatását annak a 39 éves kiskunhalasi férfinek, aki ellen az ügyészség egy kiskunhalasi sértett sérelmére elkövetett élet elleni bűncselekmény elkövetése miatt emelt vádat.

A vádirati tényállás szerint az elkövető 2016 nyarán úgy próbálta megleckéztetni a sértettet, aki szüleitől lopott, hogy a sértett tanyájának udvarán az éjszakai órákban őt megvárta, majd leütötte, végül a sértett önakasztásának látszatát igyekezett kelteni. Miután úgy vélte, hogy áldozata meghalt, elhagyta a helyszínt. A sértett életét az mentette meg, hogy őt az élettársa megtalálta, majd az időközben értesített mentők újraélesztették. A bántalmazás következtében a sértett maradandó, hangszálbénulással járó és agyi oxigénhiányos károsodást szenvedett.

A kényszerintézkedés tárgyában hozott határozat szerint a vádlottal szemben változatlanul fennáll a szökés, elrejtőzés valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye.

A vádlott bűnösségének tisztázása érdekében a Kecskeméti Törvényszék folytatja a büntetőeljárást.