Öt játékosnál mutatott ki koronavírus-fertőzést a teszt a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatánál, árulta el az M4 Sport Sporthíradójában Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatósági elnöke, számolt be róla a Délmagyar.
 
Ma délelőtt az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) már bejelentette, hogy a csütörtök 18.45-re kiírt MOL-PICK Szeged-Paris Saint Germain mérkőzést későbbi időpontra halasztják, miután egy játékos pozitív tesztet produkált, míg a teljes csapat hatósági karanténba került. A találkozó új időpontját a két klub illetékeseivel együtt jelöli majd ki az EHF.

– Nem tudjuk, hogy lesz-e annyi emberünk, aki játékra alkalmas, vagy egyáltalán nem fogunk tudni mérkőzést játszani  idézi az MTI Szűcs Ernő Pétert.

A Sportkórház álláspontja szerint a tünetet nem produkáló kézilabdázóknak legalább kettő, legfeljebb négy hetet, a tünetet produkálóknak pedig hat hetet kell kihagyniuk, ennyi ideig edzeniük sem szabad. Éppen ezért Szűcs Ernő Péter jelezte, nem tudja, mikor folytatódhatnak a közös gyakorlások.

Az már biztos, hogy a szegediek a szombatra tervezett, Cegléd elleni bajnoki mérkőzésüket is elhalasztották, a Kielcében sorra kerülő jövő heti BL-meccs sorsa egyelőre bizonytalan.

 
Forrás: delmagyar.hu | Borítókép: archív fotó, MTI/Ujvári Sándor
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest