Makó

Idős asszonyt mentettek a makói tűzoltók

Kéziszerszámokkal jutottak be tegnap délután a makói tűzoltók az egyik makói magánházba, hogy segítsenek egy elesett, s felkelni nem tudó asszonynak.

Egy istálló, valamint a mellette tárolt körbálák kaptak lángra hétfőn délelőtt Hódmezővásárhely külterületén. A tűzhöz a hódmezővásárhelyi és a makói hivatásos tűzoltók öt egységét irányította a helyszínre a szegedi főügyelet. A lángokat rövid idő alatt elfojtották az egységek, ennek köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környező épületekben. Személyi sérülés nem történt, a haszonállatokat is sértetlenül kimenekítették az épületekből.

Ötszáz négyzetméteren égett a kiszáradt aljnövényzet hétfőn Szentes mellett. A város hivatásos egysége egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat, a tűzben senki sem sérült meg.

Egy magánházhoz riasztották a tűzoltókat hétfőn késő délután Makón. Az ott élő idős asszony elesett, sérülései miatt nem tudott ajtót nyitni a mentőszolgálatnak. A tűzoltók kéziszerszámok segítségével jutottak be a lezárt lakásba, majd a sérültet átadták a mentők munkatársainak. – közölte a megyei Katasztrófavédelem.