Térség

Hétfőn Kiszombornál is próbálkoztak a határsértők

Hétfőn 25 határsértő próbált meg jogellenesen bejutni az országba Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 19 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, hat fő bejutását pedig megakadályozták.

Az egyenruhások szeptember 14-én 0 óra és 24 óra között 9 esetben, összesen 19 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kiszombor, Szeged, Öttömös, Szatymaz, Kübekháza és Tiszasziget közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, líbiai, algériai, egyiptomi, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat. A férfiak sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány hat migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen – írja a police.hu.