Makó

28 gólt lőtt és egyet sem kapott négy forduló után a Makó FC

Csernus Imre, az M-Foci Kft. ügyvezetője és Siha Zsolt, a Makó FC vezetőedzője volt a Rádió 7 Közös Nevezőjének vendége kedd délelőtt.

A beszélgetés kezdetén vonalban volt Csernus Imre, az M-Foci Kft. ügyvezetője, aki felidézte: július végén tulajdonosváltás történt a csapat életében, és egy teljesen új szerkezettel próbálnak meg működni. Mint rámutatott, egyesítették a felnőtt csapattal az utánpótlás egyesületet, így mintegy 350 gyermek igazolt át a meglévő 23 fős első csapat kerethez és a második csapat keretéhez, így közel négyszáz fős lett a Kft.

– A célunk, hogy feljussunk az első csapattal, illetve középtávon hogy ott is tudjunk maradni, hogy meghatározó csapata legyünk majd az NB III-nak – emelte ki. Mint hozzátette, ehhez rengeteg szervezésre és munkára van szükség, a játékosok és az edzői stáb részéről, amelyet úgy lát, nagyon profin csinálják, hiszen 28-0-s gólkülönbséggel, veretlenül állnak élen jelenleg.

Csernus Imre arról is beszélt a Közös Nevezőben, hogy egyre több néző látogatja a meccseiket, amelyekre további programokkal – például ugrálóvárral – is készülnek, így a gyerekek, és az egész család kikapcsolódhat. Az előző hazai meccsen 300-350 körüli volt a nézőszám, hétvégén pedig majdnem elérték az ötszázat. Az ügyvezető véleménye szerint a mintegy négy éve átadott öltözőkomplexum és lelátó 21. századi körülményeket biztosít a csapatnak, így minden adott, hogy sikeres legyen ez a projekt.

Mint elárulta, a járványhelyzet miatt sok gyereket elveszítettek, de terveznek toborzó programokat, ezt viszont nehezíti, hogy az iskolákban nem tudják jelenleg megszólítani őket, így a pályán tartanának majd programokat.

– Őszintén megmondom, ez a kezdés egy kicsit engem is meglepett, mert ha azt nézzük, hogy előtte magyar kupa selejtezőben is volt három tétmérkőzésünk, azon 15-1 a gólarányunk, így ha innen nézem, akkor az idei 7 tétmérkőzésen 43-1-el kezdtünk – fogalmazott Siha Zsolt, aki szerint ez bizakodásra ad okot.

Mint megosztotta a rádió hallgatóival, még a télen elkezdtek egy más jellegű munkát, amelyet a Covid kettévágott, és közel négy hónapot ki kellett hagyniuk. Márciusban felfüggesztették a bajnokságot, amelyet két hét pihenő követett, majd négy héten keresztül egyéni programmal készültek fel, a húsvét után pedig ismét egy közel háromhetes pihenő következett. A május az egészségmegőrzésről szólt, a június pedig teljesen kimaradt, ez a hosszú pihenő pedig minden szakembernek kihívás volt – húzta alá a vezetőedző, aki kiemelte Buzási Péter munkáját ennek kapcsán.

Siha Zsolt a Közös Nevezőben arról is beszélt, hogy rosszul érintette őket, hogy lefújták a bajnokságot, hiszen reális esély lett volna az aranyéremre véleménye szerint.

A műsorvezető érdeklődésére, hogy az eddigi eredmények miként hathatnak a játékosokra, így értékelt: „ha elbízzák magukat, az az én hibám lesz” – szögezte le a vezetőedző, aki szerint helyén kell kezelni ezt, illetve az ezzel járó terhet is. Szólt az előttük álló munkáról is, amely sok összetevőből áll meglátása szerint.

A beszélgetés végén a következő mérkőzésről is szó esett, amely szombaton 15 órakor kezdődik, az ellenfél pedig a PMFC lesz.

 

Borítókép: archív fotó