Makó Sport

Továbbra is az NBI legjobb nyolc sakk csapata közt a makói

Városunk adott otthont hétvégén a Nemzeti Sakk Csapatbajnokság idei sorozata utolsó fordulójának. A megmérettetésen a makói Duocor-SVSE tagjai bebiztosították a következő idényben való részvétel jogát.

Szeptember 13-án, vasárnap az idei bajnokság utolsó fordulójára került sor, ahol hazai pályán fogadták a makóiak az MTK Budapest javarészt fiatal, lendületes sakkozókból álló csapatát.

A Duocor-Makói SVSE tagjai a versenyre komoly elhatározással indultak. – Egyetlen dologban voltunk biztosak: legalább 4,5 pontot kell szereznünk és akkor a bajnokság legmagasabb, I. osztályának legjobb 8 csapata között végzünk – avatott be Horváth Zsolt. Az egyesület ügyvezető elnöke elmondta, végül a komoly izgalmakat tartogató mérkőzésen minimális, 5,5-6,6 arányban vereséget szenvedtek. – Azonban a kitűzött célunkat elértük és így bebiztosítottuk a következő idénybeli részvételi jogunkat, azaz folytatjuk a soron következő 19. évadot – számolt be örömmel. Horváth Zsolt, aki maga is döntetlent játszott, elismerését fejezte ki csapattársainak: Csonka Balázsnak, Farkas Tibornak, Juhász Barbarának és ifj. Balázs Tibornak, valamint gratulált a győzteseknek: Hajnal Zoltánnak, Tatár Kis Szabolcsnak és Udvardi Zalánnak.

(Fotó: Duocor-Makói SVSE Sakk Szakosztály)