Térség Top

Mától igényelhető a beiskolázási támogatás Óföldeákon

Az óvodásoknak, az általános és középiskolásoknak, a szakközépiskolás és a felsőoktatásban tanuló diákoknak különböző összegek igényelhetők mától szeptember 30-ig.

Mától egészen szeptember legutolsó napjáig, azaz harmincadikáig igényelhetik az óföldeáki diákok (és az óvodások) azt a beiskolázási támogatást, melyről a helyi képviselő-testület a közelmúltban döntött.

A különböző korú gyermekek különböző összegű, egyszeri támogatásban részesülhetnek, de azokat igényelni kell. Az óvodások fejenként 6000 (azaz hatezer) forintot, az általános iskolások fejenként 8000 (azaz nyolcezer) forintot, a középiskola nappali tagozatos diákjai fejenként 10 000 (azaz tízezer) forintot, a felsőfokú – nappali rendszerű, felsőoktatási intézmény alapképzésébe beépülő – szakképzésben részt vevők, akik a felsőoktatási intézmények hallgatói vagy felsőoktatási intézménnyel kötött intézménnyel között megállapodás alapján szakközépiskolák tanulói fejenként 12 000 (azaz tizenkétezer) forintot, a felsőfokú nappali oktatásban résztvevő diákok fejenként 16 000 (azaz tizenhatezer) forintot kaphatnak.

A beiskolázási támogatás, mától egészen szeptember 30-ig igényelhető a községi önkormányzatnál az óvoda-, illetve az iskolalátogatási igazolás, vagy a hallgatói jogviszony igazolásával. Ezek azokban az intézményekben kérhetők, igényelhetők, melyekbe az óvodás, iskolás egyetemista, főiskolás jár. A szeptember utolsó napja után már nem vesznek át újabb igénylőlapokat.

Az egyszeri támogatásokat két napon, október 7-én, szerdán és másnap, azaz október 8-án csütörtökön délelőtt 10 és 12 óra között fizetik ki az óföldeáki önkormányzat pénztárában. Aki személyesen nem tud érte elmenni, az csak meghatalmazással vetetheti azt át.