Térség Top

Koronavírusos beteget találtak Maroslelén

Az elmúlt napokban egy koronavírussal fertőzött beteget diagnosztizáltak Maroslelén – számolt be róla Drimba Tibor polgármester. A képen fertőtlenítés Maroslelén a tavaszi koronavírus veszélyhelyzet idején.

A község tavaly megválasztott polgármestere egy Facebookon közzétett értesítésében azt is közölte, hogy erről maga a beteg számolt be, így találgatásra és feltételezgetésre sincs semmilyen szükség.

A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy egyeztetett az ügyben a háziorvossal, akitől megtudta, egyelőre más érintettről nem tudnak a faluban.

A maroslelei önkormányzat, ahogy a járvány tavaszi jelentkezésekor, így a mostani második koronavírus hullám idején is mindent megtesz a lakosság védelme érdekében. A szeptemberi iskolakezdés előtt fertőtlenítették az iskola, az óvoda, illetve a faluház épületét, a héten pedig – ahogy arról beszámoltunk – a többi közintézménnyel, illetve a legsűrűbben használt közterületeken folytatták ezt a munkát.

Az orvosi rendelő pedig egy tisztasági festésen is átesik. Fertőtlenítő és tisztítószerekkel elláttak minden intézményt.

Drimba Tibor felhívta mindenki figyelmét, hogy az intézmény szintű védekezés, azaz a kézfertőtlenítés és a maszk használata mindenkinek kötelező, ahogy az üzletekben is az.

Kér mindenkit a járványügyi előírások szigorú betartására, azaz a maszk használatára, a távolságtartásra és a gyakori kézmosásra.