Buzás Péter megtiszteltetésnek tartja, hogy Makovecz Imre barátként tekintett rá, újra megnyithatott a csanádalberti Idősek Napközi Otthona, egyirányúsítják a maroslelei Árpád utcát – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A Makovecz Imre nevével fémjelzett építészeti stílus és kulturális örökség makói megjelenítése érdekében végezett munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült idén a várost 20 éven át vezető Buzás Péter. Makó előző polgármesterével a Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építészhez fűződő barátságáról, a város turizmusra építéséről és arról beszélgettünk, mennyire szabad politizálnia egy városvezetőnek.

Székely Ildikó, Bányai Anita és Tóthné Balázs Andrea volt a Rádió 7 vendége: a szerdai Közös Nevezőben többek között az iskolákban, óvodákban alkalmazott protokollról, az Időskorúak Átmeneti Gondozóházában bevezetett látogatási tilalomról és a bölcsődei beszoktatásról is szó esett.

Wellness hétvégét nyerhet a Gloriusba: hatodik születésnapja alkalmából játékra hív mindenkit a Grand Hotel Glorius. A makói négycsillagos szálloda közösségi oldalas bejegyzésének kedvelésével és egy üzenettel kétfős, két éjszakás wellness pihenést lehet nyerni.

Újra megnyithatott a csanádalberti Idősek Napközi Otthona: a dolgozónak – akinek koronavírusos lett a családtagja – mindkét tesztje negatív lett, tájékoztatta portálunkat Csjernyik Zoltán polgármester.

Egyirányúsítják a maroslelei Árpád utcát, de lassítják is majd a forgalmat a Rákóczi utcán is – derült ki a maroslelei képviselő-testület szeptemberi ülésén. Döntöttek arról, hogy község jövőre nem indítja el a mezőgazdasági közmunkaprogramot, s a képviselők elbírálták a községi ösztöndíj pályázatokat is.

Dr. Nagy Enikő az új háziorvos is bemutatkozott a földeáki testület ülésén, ahol arról is döntöttek, hogy 972 ezer forintból készülhet el a községháza új ajtaja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest