A vonatvezető már nem tudott időben fékezni, így azt a szerelvény negyven méteren át tolta, mire meg tudott állni. Szerencsére nem siklott ki.

A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat azzal a 17 éves fiatallal szemben, aki akadály létesítésével veszélyeztette a vasúti közlekedést Balatonfenyves közelében.

A vádlott 2020 márciusában, a kora délutáni órában, a Balatonfenyves-Somogyszentpál között kiépített keskeny nyomtávú vasútvonal mellett sétált barátaival, amikor meglátott egy beton vasúti talapzatot, amit „viccből” keresztbe a vasúti pályára rakott.

Nem sokkal később a vonalon Balatonfenyves irányából megjelent egy szerelvény, melynek vezetője ugyan kb. 150 m távolságból észlelte a vonat kisiklatására alkalmas akadályt, azonban a szerelvényt már nem tudta megállítani, és a beton talapzatot mintegy 40 méteres szakaszon maga előtt tolva tudott csak lefékezni.

A szerelvény mozdonya

A szerencsés kimenetelű balesetben senki nem sérült meg, illetve a mozdonyban és a pályatestben sem keletkezett kár, így a szerelvény megállítása után a mozdonyvezető értesíteni tudta a rendőröket, akik a közelben intézkedés alá vonták a vádlottat.

Az ügyészség a fiatalkorú, a nyomozás során a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben próbára bocsátás alkalmazására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt – közölte az ügyészség.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest