Ország-világ

Szerszámnyelekkel verték ájultra áldozatukat

Három férfi esett neki az áldozatnak ököllel és szerszámnyelekkel. Amikor az elájult, angolosan távoztak a helyszínről. Most emeltek vádat ellenük.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat három jászapáti lakos ellen, akik kerti szerszámokkal bántalmazták a sértettet. A vád szerint 2019. március 4-én, délután, Jászapátiban a későbbi sértett ittas állapotban megjelent a vádlottak otthonánál, és kiabálva kihívta ismerősét az utcára.

A sértett felhívására a három férfi kerti szerszámokkal felfegyverkezve kiment a sértetthez, majd egyikük nagy erővel a szerszámmal fejen ütötte. A földre zuhant sértett bántalmazásába a másik két férfi is bekapcsolódott úgy, hogy ők is a sértett fejét ököllel, illetve a náluk lévő szerszámok nyelével ütlegelték.

Végül az eszméletlen sértettet a földön hagyva az elkövetők távoztak a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértett közvetlen életveszéllyel járó fejsérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen – amennyiben a vádlottak a vád szerinti bűncselekményt beismerik – börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabjon ki, melynek tartamát négy évi, három év hat hónapi és a visszaeső vádlott tekintetében öt évi tartamban állapítsa meg. Mellékbüntetésképpen valamennyi vádlottat öt évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az ügyben első fokon a Szolnoki Törvényszék fog dönteni.