Ma délelőtt Lázár János országgyűlési képviselő, Hajnal Gábor polgármester, Juhász Roland, az állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár és Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár tette le a Návay iskola udvarán a leendő sportcsarnok alapkövét. Fotó: Gémes Sándor

A kormány 2017-ben döntött arról, hogy Földeákon, a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program második ütemterve keretében megépülhet a sportcsarnok, mely megvalósítása csúszásának okairól korábban már például itt is beszámoltunk.

Az akadályok azonban elhárultak, s a kivitelezőnek négyszáz napja van, hogy elkészüljön a beruházással, melyre a kormány – Lázár János hathatós közbenjárásával – végül 907 millió forintot biztosított.

Az alapkő letételen részt vett – többek közt Juhász Tünde kormánymegbízott, Simonné Sinkó Erika Óföldeák polgármestere, a Beruházási Ügynökség képviselői, Báthoryné Licskai Anikó, a Hódmezővásárhelyi Tankerület vezetője, Tóth Imre a Návay iskola igazgatója, Drimba Tibor, Maroslele polgármestere valamint a földeáki és óföldeáki képviselő-testületek tagjai.

– Nagy nap ez a községünk történetében, hiszen ez az újkori történetünk második legnagyobb értékű beruházása valósul meg a község szennyvízcsatornázása után, de a két dolgot nem lehet összehasonlítani – mondta köszöntőjében Hajnal Gábor. Földeák polgármestere hangsúlyozta, hogy Tóth Imre igazgató úrral számtalan alkalommal támogatták egymást, akár a külső körülmények okozták, hogy volt félnivalójuk, akár ők okozták, hiszen merültek fel nehézségek a projekt megvalósulása kapcsán.

Hallgassa meg Hajnal Gábor köszöntőjét:

– A polgármester úr, az államtitkár úr és a Beruházási Ügynökség aktivitását ismerve biztos vagyok benne, hogy ez az alapkő nem olyan lesz, mint néhány, melyet leraktam és nem lett belőle semmi. Biztos vagyok benne, hogy ennek az építkezésnek a három éves előkészítése garancia a gyors és hatékony befejezésre – mondta köszöntőjében Lázár János, aki kiemelte, hogy 2017-ben döntött úgy a kormány, hogy a földeáki intézményfejlesztés után segíti a Návay iskola működését, annak érdekében, hogy támogassa az itt tanuló diákok érvényesülését egy olyan többfunkciós sportcsarnok létesítésével, mely nem csak az iskola kiszolgálására alkalmas, de közösségi célokra is használható.

– A kormányzat ezzel két dolgot üzent. Az egyik, hogy nem csak a budapesti, nemzeti nagy sportberuházások a fontosak, hanem minden közösség számíthat a támogatására. A másik kormányzati célkitűzés, hogy közösségi tereket hozzon létre azokban a falvakban, ahol van esély arra, hogy akik helyben születnek, azok itt is akarjanak élni. A következő évtized legnagyobb dilemmája lesz, hogy mi lesz a sorsuk azoknak a kistelepüléseknek, ahol csökken a lakosság, melyek távol vannak a nagyobb városoktól, de ahol a helybéliek elhatározzák, hogy nem adják föl, nem hagyják el ezt a helyet, itt akarnak élni, érvényesülni, boldogulni s családot alapítani. Földeáknak van esélye a megmaradásra – mondta.

Hallgassa meg Lázár Jánost:

Juhász Roland, az állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár köszöntőjében arról beszélt, hogy a kormány minden olyan kezdeményezést támogat, amely hozzájárul a fiatalok testi-lelki fejlődéséhez. – Különösen fontosnak tartjuk, a sport a diákokkal való megszerettetését annak érdekében, hogy később, felnőtt korukban is igényük legyen erre – hangsúlyozta.

Hallgassa meg Juhász Rolandot:

Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár pedig arról i szólt, hogy a földeáki sportberuházás mellett az országban jelenleg 51 tanuszoda, 88 új tornaterem épült de vannak iskolai beruházások, ezen kívül, így 44 tornaterem, 15 új iskola és 1 óvoda is készül.

Hallgassa meg Sárfalvi Péter köszöntőjét:

A fotókat, a sportcsarnok építéséről szóló kormányhatározatot, Lázár János erről szóló levelét, és a vonatkozó testületi döntéseket tartalmazó alapkövet az iskola udvarán Lázár János országgyűlési képviselő, Hajnal Gábor polgármester, Juhász Roland, az állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár és Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár helyezték el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest