A vasárnapi időközi polgármester-választás eredménye minden település számára példaértékű lehet: sikertelenségre van ítéltetve, aki önös politikai érdekeit hajszolva szembemegy a közösséggel, a közösség fejlődésével. Tagadásból nem épül jövő, csak az összefogásból és a szisztematikus településvezetői munkából.

Megírtuk: hatalmas fölénnyel nyerte meg a kiszombori időközi polgármester-választást Szirbik Imre eddigi alpolgármester. A Fidesz-tag politikus független jelöltként mérettette meg magát a vasárnapi voksoláson, és magas, közel 50 százalékos részvétel mellett csaknem 60 százalékos, kiemelkedő támogatást kapott a helyiektől, akik tehát elismerték személyét és településvezetői, -építői, -fejlesztői tevékenységét.

A balliberális ellenzék megbukott, a kiszomboriak határozott nemet mondtak hónapok óta tartó közéleti aknamunkájukra.

Mert mi is történt Kiszomboron, mi vezetett az időközi választáshoz? Tavaly októberben elképesztő magabiztossággal nyerte el újra a polgármesteri tisztséget Szegvári Ernőné, ám a testületbe került ellenzékiek ott kezdtek el neki keresztbe tenni, ahol csak tudtak. A Gyurcsány-párt helyi emberei megpróbálták átvenni a hatalmat a képviselő-testület és a település felett, ellehetetlenítették a köztiszteletben álló polgármester asszony munkáját, gyakorlatilag megfúrták Szegvárinét, akinek – érhető módon – elege lett az áskálódásokból és az intrikákból: bedobta a törölközőt. A koronavírus-járvány egészségügyi és gazdasági kihívásaival nehezített átmeneti időszakban több hónapon át Szirbik Imre alpolgármester irányította a település ügyeit, menedzselte fejlesztéseit, mégpedig közmegelégedést kivívva, határozottan, emberségesen és időt álló szakmaisággal.

Ennek aztán a vasárnapi választáson be is érett a gyümölcse. A kiszomboriak világosan és érthetően nemet mondtak a balliberális ellenzékiek acsarkodására, öncélú csörtetésére. A közösség jövőjéért aggódó, a település fejlődéséért elkötelezett többség visszaverte a gyurcsányisták támadását, hitet tett amellett, hogy a település előrelépésénél semmi sem lehet fontosabb, és mindenkinek megüzente: a meddő politikai cirkusz csak stagnálást, lemaradást szül. A helyi választók megakadályozták, hogy Kiszomborból „Hódmezővásárhely 2” legyen, hogy hosszú távon is káoszt és zűrzavart okozzon az önző ellenzéki törtetés.

A kiszomboriak összefogása példaértékű lehet valamennyi település, valamennyi közösség számára: közösen, összekapaszkodva meg lehet menekülni a politikai cirkusztól és a politikai színháztól.

Kíváncsian várjuk, a magukat” Hárman a változásért”-nak nevező csoportosulás tagjai képesek lesznek-e elfogadni a kiszomboriak döntését, megértik-e üzenetüket, és a település érdekében, a település fejlődéséért együttműködnek-e végre a lakosok által felkent vezetővel, vezetőkkel, vagy tovább folytatják a közösség elleni aknamunkájukat, mely nyilvánvalóan szembemegy a helyiek akaratával!

A vasárnapi eredmény mindenesetre több mint reménykeltő! Bízzunk benne, hogy a meddő politikai vitákat végre a közös építkezés váltja fel Kiszomboron. Is.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest