A szervező önkormányzat lefújta a járványhelyzet miatt az eredetileg szombatra tervezett és meghirdetett XII. Nagyéri Sokadalmat. Jövő tavasszal szeretnék pótolni.

Pörköltfőző versenyt, lánggyújtást, a rendőrség és a tűzoltók látványos bemutatóját, Szűcs László bűvész showját, a Majláth Band fellépését, utcabált és tombolasorsolást, valamint egész napos kézműves vásárt, lovas kocsikázást, veterán motoros bemutatót, korongozás, henna és csillámfestést,u ugrálóvárat és labirintust is szervezett a községi önkormányzat a most szombatra tervezett XII. Nagyéri Sokadalom programjainak, s még augusztus tizenharmadikán közzé is tették ezt a község hivatalos Facebook oldalán.

Ám ne készüljön a szombati mulatságra, azt ugyanis a szervezők, a koronavírus miatti járványügyi helyzet miatt – óvatosságból – lefújták. Azaz most szombaton (szeptember 12-én) nem tartják meg a falunapi programsorozatot. Nem vállalják a koronavírus terjedésének kockázatait…

Az ekkora tervezett főzőversenyre benevezett csapatokkal is hamarosan felveszik a kapcsolatot. A csapatoknak ugyanis még augusztus 28-áig kellett jelentkezniük.

A most a járvány miatt törölt Nagyéri Sokadalmat nem halasztják el végleg, a szervezők szándéka szerint – s az akkori járványügyi helyzettől függően – jövő tavasszal szeretnék megrendezni.

Csak Kövegyen és Nagylakon voltak falunapokat

Szintén a koronavírus járvány következményeképp maradt el az idén magyarcsanádi falunap, de nem rendezték meg az apátfalvi Szent Anna-napokat, a földeáki falunapot, s az eredeti tervek szerint az idén attól időben is elválasztott, egykori hagyományiból a közelmúltban feltámasztott rózsalakodalmat sem. És Kiszomboron sem volt falunap az idén.

A járvány első hulláma végén rendezték meg a kövegyi valamint a nagylaki falunapot, míg a pitvarosi falu/családi napon II. Rákóczi Ferenc, II. János Pál pápa mellszobrait, illetve a község formabontó Trianon emlékművét avatták fel.