Hírek Térség

Ezen a nyáron örömzenét játszottak a kiszombori Zeneteraszon

Fantasztikus koncertet adott Kiszomboron nemrégiben a Fonogram-díjas Cimbaliband együttes és a 2013-as X-Faktor győztese, Danics Dóra. Iram című élőzenei koncertjük igazi örömzenéléssé nőtte ki magát. A nyári zeneterasz mindhárom fellépőjére szép számú közönség volt kíváncsi.

– 2019 nyarán indítottuk útjára zeneteraszos koncertjeinket, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy legyen egy kulturált, állandó közösségi tér a szabad ég alatt, ahová nyárestéken szívesen kijönnek az emberek, akár Kiszomborról, akár a térségből. A Rónay-kúria terasza pedig adta magát, hiszen olyan csodálatos háttérként funkcionál a koncerteken, melynél szebb, impozánsabb látványt el sem tudnánk képzelni. Az első ilyen produkció a Cimbaliband lett volna, de sajnos akkor elmosta az eső, így a művelődési házban kellett megtartani a koncertet. Végül ott is remek hangulat kerekedett, de továbbra sem tettünk le arról a szándékunkról, hogy a zenekar nagyobb nyilvánosság előtt is bemutatkozhasson a községben. úgy gondolom még csak most érik majd be a befektetett munka, reményeink szerint az emberek megszokják, hogy minden nyáron lesznek szabadtéri koncertek ezen a helyszínen és egyre többen eljönnek, kikapcsolódnak, feltöltődnek, jól érzik magukat. Hiszen mi ezért dolgozunk nap, mint nap, ez az elsődleges cél – mondta Bódi Marianna, művelődésszervező.

navigate_before
navigate_next

Hozzátette, hogy a nemrégiben immár a Rónay-kúria előtti teraszon megrendezett Cimbaliband koncert nagyon jól sikerült, megtelt a tér, annyian néző jelent meg, hogy legközelebb több ülőhellyel kell készülniük. – Nagyon örülünk neki, hogy igény van a minőségi szórakozásra, kultúrára. Ezt bizonyítja az is, hogy a közönség alig akarta elengedni, kétszer tapsolták vissza a zenészeket – mondta.

Természetesen nem mindenki szívleli az autentikus zenét, de a Cimbaliband olyan jól keveri a népzenét, mai, modern elemekkel igazi világzenét alkotva, s teszi mindezt olyan magas színvonalon, hogy azt gondolom produkciójuk a világ bármely színpadán megállná a helyét.
Az Ady Endre Művelődési Ház munkatársai igyekeztek úgy összeállítani a Zeneterasz idei repertoárját, hogy szinte minden korosztály találjon kedvére valót. A harmadik, azaz utolsó zeneteraszos esten például a kiszombori származású Bokor Marianna (Ria) és Gyémánt Valentin szórakoztatta a közönséget.